Nord-Trøndelag+ radio= sant

En god nyhet er at det nå har blitt en stor økning på antall lyttere av lokalradioen det siste året. Det skyldes etter at flere rikskanaler valgte å stenge av sine FM-sendere. Vi har rett og slett blitt noen lojale lyttere av lokalradioen, da spesielt i Nord-Trøndelag. Nord-Trøndelag slår Hedmark med en daglig oppslutning på 30%. Lokalradioene i Hedmark skal selv ligge ganske høyt på listen over de mest populære lokalradioene. De neste i rekken er Oppland og Vestfold med 23% lyttere av lokalradioene. Dermed ser fremtiden for norsk lokalradio ganske lys ut.

Det at det kun er hele 33% som hører på DAB, viser til konsekvensene av FM-nekt. Spesielt har det påvirket lokalradio i de største byene i fylker som ligger ved Oslo og Hordaland hvor det har gitt negative utslag. Begge fylkene har samme oppslutninger daglig, slik som det allerede var fra før av. Tenker man ut i fra at det nå er få radioer, vil det føre til gode tall for de som er igjen. Det koster for mange å gå over til DAB hvor man må bytte ut FM-sendere fra bilen, og trenger du finanisering kan du besøk centum.no for sammenligning av ulike banker.

Bilde av radio.

Effekten ser man i Sør-Trøndelag, selv om lokalradio har fått gode tall. Nea Radio alene klarer seg fint med stort suksess i sitt område. Hadde Trondheim fått fortsette på FM, så ville tallene for lokalradioene i Sør-Trøndelag vært betydelig større enn det er. FM i Rogaland ble tvangsslukket, men viser ingen negativ effekt for lokalradioen. Totalt sett har antall lyttere av lokalradioen fått en kraftig økning.

En mer lønnsom bransje

Det er ingen tvil om at det trengs flere lyttere til lokalradio, da det ikke er billig drift å drive. Det er over hundre store og små lokalradioer i hele Norge, hvor lokalradioforbundet sørger for en mer varig og lønnsom bransje. Ikke bare er det positivt for radiostasjonene, men også for lokale musikere som får spilt sanger på radioen som folk faktisk lytter til. Det at Nord-Trøndelag er best på lokalradio, er bare et ekstra stort pluss!

En gråfarget auto-mikser.

Lokalradio i Finnmark har blitt tredoblet etter rikskanalene slo av sine FM-sendere. Den daglige oppslutningen ligger på 18%, som tyder på en tredobling med lyttere siden 2017, hvor det lå på 6%. Det betyr at rikskanalene har tapt en stor mengde med lyttere, spesielt Radio Norge og NRK P3.

Nord-Trøndelag er norgesmester på lokalradio med hele 31% lyttere, hvor det i første kvartal av 2017 lå på kun 8%. På andre plass ligger Hedmark med 30% lyttere, mens Rogaland ligger på en tredjeplass med hele 26% lyttere. Stort sett har tallene gått kraftig opp etter at FM-sendere ble slukket. Det er også snakk om lokalradioene i hele Norge som har hatt en positiv oppgang. Rikskanalene har hatt mer å tape etter sin overgang til DAB-sendere. Lokalradio avhenger av at nordmenn lytter til dem, noe som er et stort pluss med økt antall lyttere.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *