Hvilken type radio liker du best?

Om du er 80 år eller 18 år, så har vi alle et forhold til radio. Ikke alle har tid til å lese papirutgaven av lokalavisen som kommer dumpende ned i postkassa klokken seks om morgenen. Det kan være at du har tre unger som skal stelle seg, det skal smøres niste og en uendelig lang huskeliste for dagen skal gjennomgås før man heseblesende hiver seg i bilen. Er du riktig heldig har du i hvert fall 10 minutter på deg før du er på jobb. Da rekker du kanskje sju-nyhetene på radioen, enten via appen på mobilen, på din lokale radiostasjon eller via radioen på bussen. Du puster lettet ut og tenker at du fikk i det minste med deg dagens nyheter på ett eller annet vis.

Men hvilken type radio liker du best?

Dette spørsmålet kan jo bety to ting, enten om du liker radio via app, via strømmetjenesten på PC «en din, via kanalutvalget på TV-boksen din, via radioen i bilen (FM eller DAB), eller via en firkantet kasse du har på kjøkkenbenken. Eller, du kan sitte på noen gamle radioapparater gjemt bort på loftet. I dag så er det «å være retro» i vinden. Det være seg i form av interiør, klesstil, bilvalg o.l, men har du tenkt over at den gamle radioen din (gjemt bort på loftet) også kan være retro? Den kan til og med gi deg god lokalradio ut i fra støvete høyttalere. Ekstra retro blir det hvis apparatet har snurrehjul og analog skala.

Hva ønsker du å høre på?

De store radiokanalene dekker, som kjent, nyheter, musikk og kultur gjeldene for det generelle i landet. Ofte er det vanskelig å kjenne seg igjen. Musikken er nok den samme om du bor i nord eller sør, og internasjonale nyheter høres likt ut om det avspilles på FM eller DAB, men det gir deg ikke den store følelsen for nærmiljøet ditt. En lokalradio er kjent der du bor, kjenner samfunnet, kulturen, menneskene, utfordringene og de hyggelige og spennende happeningene. Din lokalradio kan gi deg gode klesråd for høsten kidsbrandstore.no, hvilke butikker som har nattåpent, hvilke konserter som er på gang, og hvilke nye utesteder som åpnes. Her får du også servert de triste nyhetene på et mer følelsesmessig plan siden lokalradioen er integrert i ditt samfunn. Selv om rikskanalene gir det det store bildet, får du ta et valg i forhold til hva som er viktig for deg.

Så, valget er ditt! Retro vs app, FM vs DAB, lokalradio vs riksradio, nære nyheter vs internasjonale nyheter? Radio er kommet for å bli, og om du lytter på vår nordligste lokalradio, og switcher over til riksradio, så tenk over hva som gir deg det du trenger. Man kan gjøre ett bevisst valg her. Uansett, nyt radio!

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *