Starte din egen radiokanal om IT-drift?

Går du svanger med en drøm om å starte din egen radiokanal, men tenker at det vil bli altfor komplisert? Vel, da kan vi fortelle deg at det er mye enklere enn det kanskje høres ut. Det er også faktisk fremdeles mulig å sende radiosignalet utover FM-nettet. Med litt research og du har sendt inn de rette søknadene og annen dokumentasjon som er påkrevd er det store sjanser for at du kan starte din egen radiokanal om ikke så lenge. I denne artikkelen skal vi forklare deg hva som kreves og hvordan du går frem for å oppnå drømmen din om å sende fra din egen radiokanal med deg som den stolte eier og radiovert, så heng med oss videre og vi gir deg all nødvendig informasjon som du trenger på veien.

Sørg for å ha en søknad som skiller seg ut fra mengden

Det er imidlertid en del papirarbeid som skal gjøres før du kan gå på luften. Det som er viktig å legge ved søknaden til Mediietilsynet for å få best mulig sjanse for at den blir innvilget, er en klar strategiplan hvor du forklarer tydelig hvordan du har tenkt å finansiere prosjektet. Etter ar du har sendt inn søknaden med all informasjon som kreves inkludert, er det bare å krysse fingrene og håpe på en positiv tilbakemelding. Det du i mellomtiden kan gjøre mens du venter på svar, er å sjekke om det finnes andre tilsvarende radiokanaler i ditt område hvor du kommer til å sende fra og jobbe videre med strategien fremover.

La Nordlo ta seg av IT-driften

Har du i tillegg planer om å sette opp en nettside for radiokanalen er det en stor fordel å la et profesjonelt selskap ta seg av all it-drift som har med server, IT-sikkerhet og som sørger for at nettsiden har høy oppetid. Her er det selskapet Nordlo kommer inn for it-drift m.m. Med mange års erfaring innen infrastruktur, skytjenester og drift, er dette et naturlig valg som gir deg mer tid til å fokusere på det du egentlig er kommet for – nemlig å drive radio!

Her vil du også få gode tips og råd om infrastruktur og selskapet tilbyr også virtuelle servere, lagring, og en rekke andre driftstjenester som du kan benytte deg av og som vil gi deg mer tid til å planlegge programlister, innhold, planlegge intervjuer, sette opp programoversikt etc.

Finansiering av radiokanalen

Som tilfellet er med de fleste andre lignende prosjekter, er det første og største problemet i startet det å finne midler til finansieringen av radiokanalen. Her er det viktig å ha antennene ute og benytte deg av alle de mulighetene som finnes. Det finnes en rekke fond hvor du kan søke støtte til oppstarten. I tillegg kan du jobbe litt ekstra i helgene f.eks. for alle monner drar. Du kan også sende inn noen søknader om forbrukslån uten sikkerhet hos noen av de mange låneselskapene som finnes på nettet. Søknadsprosessen er enkel og rask. Hvis du oppfyller de grunnleggende kravene som stilles, slik som en ryddig privatøkonomi og ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker, kan du ha pengene på konto innen bare noen få virkedager. Så her er det viktig å bruke fantasien og gjøre grundig research.

Så hører vi deg forhåpentligvis snart på luften med din nye radiokanal.

Lykke til!

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *