Verdens nordligste lokalradio

Radiomottakeren utvikler seg og blir stadig mer avansert, men bruken av den blir bare enklere og enklere. I 1923 ble det første radioprogrammet sendt fra hovedstaden, men kvaliteten var relativt dårlig. Dette ble starten på radioeventyret og noen år senere ble NRK opprettet. Etter 2. verdenskrig ble det sendt langbølger som ga mye bedre lyd. I 1954 kom FM-senderen og det tok 25 år før den dekket hele Norge, i løpet av den tiden hadde radioen fått konkurranse fra fjernsynet. I 1995 startet DAB-sendingene som vi alle kjenner til og bruker i dag.

Retro RadioRadio Nordkapp sin historie

Radio Nordkapp Har vært på luften helt siden 1983.. Det startet som en såkalt festivalradio som sendte enkle pipesignaler og sendingen varte i to timer hver kveld. I desember samme år ble det sendt brev til blant annet Nordkapp presseklubb og Nordkapp Historie og Museumslag som forklarte viktigheten av en lokalradio. I 1984 fikk radio Nordkapp konsesjon til å drifte lokalradioen. I 1985 ble det for første gang sendt et direktesendt program. I 1992 vant de kommunens kulturpris, og den ble tatt imot med stor heder og ære. I årene fremover økte budsjettet til å drifte lokalradioen og etter århundreskiftet fikk radio Nordkapp sin egen hjemmeside.

Radio Nordkapp i dag

Etter 2012 ble det bygget nye, bedre sendere og en del eierskap blir byttet ut. Radio Nordkapp vokser seg større og bedre, og i 2015 kunne de feire 30 år. I dag sendes Radio Nordkapp fra Nordkyn og styret består av Arve Andersen, Siv Trude Johansen og Erik Lindgjære. Radio Nordkapp sin historie er lang og fantastisk, akkurat som utviklingen av selve radioen. Hos radio Nordkapp kan du få med deg alt av nyheter og spennende programmer som blir sendt fra morgenen og til sendt på kvelden. Det som startet med en liten festivalradio endte opp med å bli verdens nordligste lokalradio.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *