Behovet for lokalradio

Siden år 1981 har Norges befolkning kost seg med lokalradioen. I bilen, hjemme, på hytta eller jobben. Vi har fått med oss distrikt- konkurranser, intervjuer, musikk, kringkasting osv. Det stemmer at DAB snart ankommer landet, men frykt ikke, du vil fremdeles kunne lytte til dine Topp 20 lokalradioer. Det nye digitale nettverket har lavere dekningsprosent sammenlignet med FM hvilket kan føre til at flere lokale radiostasjoner trenger å legge ned. Kostnadene med å gå over til DAB koster rett og slett for mye, men for deg som lytter mye på radio kan du frem til år 2021 lytte til din lokale radiostasjon på FM-nettverket. Du trenger ikke bytte til DAB radio nå!

FM-nettverket slås ikke helt av!

Med en stadig utvikling av den digitale verden vil også de lokale radiokanalene og deres lyttere merke effektene av det. Media har ropt ut at snart tar DAB helt over! Vel, det stemmer ikke helt! Vi vil fortsatt finne lokale radiostasjoner på FM-nettet. Digitaliseringen koster derimot penger, og dette bringer store utfordringer for flere lokale stasjoner. 17 av 37 radiostasjoner i Norges land kommer ikke til å satse på DAB-nettverket grunnet for store kostnader. Ellers kan utbyggingen også bringe geografiske utfordringer på banen på grunn av mye lavere dekning gjennom DAB. Men som radiolytter må du ikke kaste din gode gamle radio enda! FM-nettverket vil være oppe til 2021, og du vil fortsatt kunne lytte til dine lokale radioprogram som har dekning! Lytt til din lokale radiokanal i møbler fra furniturebox.no. Lokalradioen er sentral for mange mennesker, og det er ekstra hyggelig rundt frokostbordet eller i bilen på vei til hytta i høytider.

Å lytte til radio er kultur!

En av radiokanalene som vil sende på både det gamle FM-nettverket og DAB er Nea Radio. Nea Radio har startet opp i Stjørdal, og ønsker å gi Stjørdalingene lokalnytt et par timer hver dag. Utenfor lokalnytt vil de også kunne lytte til samsendinger med de andre lokale stasjonene på Røros og Selbu. Med landets største lokale DAB-nett i Sør Trøndelag kan også Stjørdalingene puste lettet ut med Nea Radio. Dere kan fortsatt kjøre traktor eller stå på ski med lokalradioen på ørene. Å lytte til radio er kultur, og det er godt selskap for den som bor alene hvilket mange deriblant eldre gjør mye. Sett vekk fra FM og DAB kan du også lytte til Nea Radio på telefonen og nettradio. Kanskje blir også disse løsninger for andre lokale radiostasjoner å følge? Satsningen i Stjørdal gir også resten av de lokale radioene håp om en god framtid. Da media opplyste de ville slå av FM-nettverket helt virket det veldig mørkt for lokalradioen. La oss se hva fremtiden bringer!

 

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *