Hvordan bygge et radiorom i kjelleren?

Radio er et av våre kjære medier vi alle har et forhold til. Ved siden av TV er det her vi får aller mest informasjon og nyheter. Noen synes det minner om flygende tepper med viktige beskjeder. Vi elsker våre kjære radioprogrammer, som vi håper vil fortsette å strømme ut over DAB-feltet.

Før i tiden lyttet mange til litteratur, salmer og sport på radio, mens i dag er radioen i ferd med å endre seg. For folk vil ikke lenger høre ting de ikke har et forhold til, de vil ha presis informasjon her og nå.

Viskosetepper er med på å gjøre rommet lydisolert, noe som kan være kjekt å tenke på om man vil starte en radiokanal. Slike viskosetepper er varmeisolerende, slik at man til og med kan sitte i kjelleren å sende viktige meldinger ut til omverden. Men har man ikke satt opp en forsterker så kan det bli vanskelig å få meldingene fram.

Derfor bygger man i stedet opp podcaster og programmer man kan høre om og om igjen uten å bli forstyrret av andre ting, slik som prat eller feil reklame.

Men radio er heller ikke lenger FM, den er blitt digital. DAB radio dekker alle radiokanaler. Det vil si, ikke alle. FM nettet er fullt operativt ennå, men nå med mer plass til virksomhet som er heller tvilsom. Noen radiokanaler har fortsatt lov til å kjøre sendinger på FM nettet som er avhengig av et vidt nettverk av kabler.

Kan brukes for lytte og fortelle

Radio krever en mottaker og en sender. Informasjon sendes via bølgelengder som man ikke oppfatter med vanlig hørsel, det er mottakeren som må «låse opp» informasjonen. På denne måten kan skjult informasjon sendes fra en sender til en mottaker over lange avstander.

Radio og gaming

Mange synes hemmeligheter er det mest spennende å snakke om. Hvor noen kommer fra, eller noe noen dummet seg ut med. Radio og gaming handler om å formidle skjulte budskap til et større nettverk. Mange blir vervet gjennom å kjøpe smarte tillegg til heltene sine, mens andre hjelper nærradioen sin med sine bidrag.

Skal man bygge et radio-studio i hybelen sin, så er det lurt å bruke isolerende effekter. Noen henger til og med laken opp på vegger og tak for at lyden skal reflekteres på best mulig måte. Viskosetepper på gulvet gir også en behagelig effekt. Viskosetepper er produsert i India, kanskje du har skjulte beskjeder i dine tepper?

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *